Ciedru riekstu eļļas ražošana taigas ciedra mājā

       Izaudzējot ciedru priežu kokus, eļļu iegūst no to čiekuriem, riekstu kodola, tālu no pilsētām, tīrā, videi draudzīgā vietā nomaļā vietā - Sibīrijas taigas mežā, Kandaurovas ciematā. Lai saglabātu eļļas īpašo enerģiju, viss ražošanas process tiek veikts manuāli, lēni un saskaņā ar senajām tehnoloģijām. Lai ievērotu tradīcijas un iegūtu kvalitatīvu produktu, ir jāizvairās no jebkāda kontakta ar metālu. Tādējādi mēs iegūstam eļļu, izmantojot tikai koka aprīkojumu.
       Mēs uzskatām, ka, lai iegūtu izcilas kvalitātes eļļu, svarīga ir liela uzmanība detaļām katrā posmā – no riekstu savākšanas līdz pudeļu pildīšanai.
       Lūk, kā mēs to darām.

       1. solissavācam čiekurus.
       Ciedru čiekurus vācam manuāli, mūsu pašu meža kvartālā 127 hektāru platībā, ko valsts mums ir iznomājusi ilgtermiņā.

       2. solisatdalām riekstus no čiekuriem.
       Lai saglabātu eļļas vērtīgo enerģiju, tā jāgatavo mierīgā gaisotnē, ar īpašu attieksmi un pozitīvām domām.

       3. solis izdalām kodolu no rieksta.
       Visos ražošanas posmos eļļa nonāk saskarē tikai ar dabīgiem materiāliem. Mūsu izmantotais koka aprīkojums ļauj izstrādājumam elpot.

         4. solisšķirojam riekstus, izlasot derīgos.
       Ir svarīgi šķirot riekstus manuāli, ar profesionāļa rokām. Vietējie iedzīvotāji no mūsu laukiem visu mūžu dzīvo taigā un zina, kā noteikt sliktos kodolus labāk nekā jebkura tehnoloģija.

       5. solispresējam riekstus.
       Riekstu liek lina maisiņos presēšanai un eļļu lejam stikla traukos. Šajā procesā mēs izmantojam manuālas koka preses palīdzību.

       6. solissapildām eļļu pudelēs.
       Pēc ekstrakcijas eļļu uzreiz salejam pudelēs, lai saglabātu tās vērtīgākos elementus. Tā rezultātā veidojas dabīgi nogulumi, kas liecina par labu kvalitāti.

       Noskatieties video, lai sekotu līdzi mūsu roku darba eļļas ražošanas procesam.